Mån- Fred 06.30-18.00
Lördag 10.00-14.00
Söndag Stängt

Om oss

Om oss

HISTORIA OCH NUTID!

Tells färgvaruhus är ett välkänt Alingsåsföretag med anor från seklets början som traditionell färghandel. Mellan 1954-1977 drevs även ett eget måleri parallellt med butiken.

Färgaffären har haft samma adress sedan starten i början av 1900 talet men flyttade 1965 in i de då nybyggda, lokalerna på 600 kvm, centralt belägna på Kungsgatan med 5 egna parkeringsplatser för kunder inne på gården.

Då vi ständigt utökar vårt soriment och får fler kunder tog vi det hela ett steg till år 2012 och flyttade butiken till Nolbyplan. Fortfarande i centrum men med mycket bättre läge! Vi kan nu erbjuda p-platser til alla vår kunder och ni kan backa in i vårt lager, torrskodda, oavsett väder.

Våren 2017 kände vi att det var dags att växa ytterligare och flyttade till helt nybyggda, större lokaler på Ängsvaktaregatan 3 (Sävelund). Våra nya grannar är "AtWork Yrkeskläder" och i huset bredvid hittar ni byggvaruhandeln "Jem&Fix".

Vi är ett väl sammansvetsat lag som servar en mängd företag och konsumenter med allt inom färg och måleri, golv, rostskydd, tapeter, städ, skydd, inredning, yrkeskläder, industriförnödenheter mm..

Vår produktbredd är mycket stor och vi har en väl avvägd blandning av de bästa leverantörerna och har därför nått en hög kunskapsnivå. Med många krävande företagskunder, målerier, fastighetsägare och privatpersoner är det helt enkelt en nödvändighet.

Lika viktigt som att ständigt ha välfyllda lagerhyllor med rätt produkter, är snabba och precisa leveranser. Vid behov rullar vår bil med leveranser inom regionen med allt från en enda rulle tejp till 100 liter färg. En självklar service som är kostnadsfri för våra kunder.

Colorama/Tells Färgvaruhus tar miljön på allvar och har en uttalad miljöstrategi vad gäller produkter, förpackningar och returemballage.

Du som privatperson eller företag är alltid välkommen till oss. Det är för din skull vi finns till….

Personalen på Colorama/Tells Färgvaruhus
Anders, Björn, Carina, Kim, Eveliina och Staffan